marți, 13 noiembrie 2012

Crema de ciocolata

   Rita, o prietena draga, isi doreste foarte mult sa stie reteta folosita pentru crema de la Tort de Halloween ca sa o poata impartasi celor care au gustat din el. Si cum nu am reusit pana acum sa-i dau reteta, a avut ceva de asteptat. Dar asteptare se opreste aici, reteta, care ii apartine de drept Lissei, este gata sa-si ia zborul spre alti pofticiosi care sa o incerce.






   Sper ca se vede in aceasta poza ce bunatate au servit invitatii.

Ingrediente:

- 150 gr ciocolata de menaj sau 80 gr cacao
- 3 linguri apa
- 1 lingura rom
- 3 oua
- 200 gr zahar
- 300 ml frisca sau 250 gr unt
- 1 pachet gelatina ( daca folositi frisca)
- visine muuulte sau stafide

   Se pune pe baie de aburi ouale, zaharul si apa si se bat cu telul pana devine o crema spumoasa, ca o smantana mai groasa. Puteti vedea aici cum trebuie sa iasa. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata bucatele/cacao si romul. Se bate pana se omogenizeaza si se lasa la racit.
 
   Intre timp daca folositi frisca, se pune gelatina in 4 linguri de apa calduta, se lasa 5 minute la hidratat si se pune pe baie de aburi pana s-a dizolvat, atentie nu se fierbe. Se adauga la compozitia cu ciocolata si se amesteca energic. Se amesteca cu frisca batuta tare cat este inca calduta.

   Daca folositi unt lasati crema de ciocolata sa se raceasca complet, nu puneti gelatina, spumati untul si lingura cu lingura adaugati crema racita in timp ce mixati.
   Se monteaza tortul intr-un inel reglabil sau inelul de la forma de tort detasabila. Puneti blat, insiropati cu suc din compot de visine, crema, visine, crema, apoi iar blat insiropati, iar crema, visine, crema si iar blat. Acoperiti cu folie de plastic si dati la frigider cateva ore, eu l-am tinut peste noapte.

   Va iesi o minunatie de tort, pe incercate :).

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu