sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Pateu din ficat de pui

   Demult tot am vrut sa incerc o reteta de pateu de casa, asa stiu sigur ce mancam, fara conservanti si alte minuni. M-am documentat un pic prin magazine, am mai intrebat pe unu' si pe altu' si astfel am realizat aceasta reteta. Este un pateu foarte fin si cremos.






   Ingrediente:

- 500 gr ficat de pui
- o ceapa mica si o bucata de 4-5 cm de praz
- 5 boabe de piper
- 4 boabe de ienibahar
- 110 gr unt la temperatura camerei
- 2 linguri de smantana dulce
- 3 galbenusuri de ou fierte
- sare
- piper macinat

   Curatati ficatul de pielite si pungutele de fiere daca au, curatati ceapa si prazul. Ficatul il taiati bucati egale ca sa fiarba mai repede, iar ceapa si prazul ineluse. Le puneti intr-o oala cu apa cat sa depaseasca cu 2 degete ficatul impreuna cu piperul si ienibaharul boabe si o lingurita de sare. Se fierbe cam 20-30 minute la foc potrivit si se spumeaza cat mai des.
   Cand s-au fiert, scurgeti apa, indepartati condimentele boabe si lasati la racit. Apoi le puneti in robotul de bucatarie impreuna cu untul, smantana si galbenusele, cu sare daca mai are nevoie si piper macinat dupa gust. Le mixati pana iese o crema fina.





   Cu albusele ramase de la cele 3 galbenusuri puteti decora frumos orice masa de sarbatoare. Este un aperitiv usor de realizat si foarte bun.





   Se mai pot face multe aperitive frumoase cu acest pateu foarte gustos. Urmeaza sa va prezint niste rulouri foarte aspectoase facute cu acest pateu de casa si alte ingrediente sanatoase.

Pofta buna!

Un comentariu: